top of page
Medisinutdanning%20i%20Praha%20%20(1)_edited (1) (1) (1) (1) (1)-min.jpg

STUDER MEDISIN I  EN AV EUROPAS VAKRESTE BYER

Bo i en av Europas best bevarte og vakreste byer. Med fantastisk arkitektur og krokete gater, byr byen på severdigheter rundt hvert hjørne. 

BO I EN EUROPEISK STORBY

Praha er Tsjekkias største by og hovedstad, den 14ende største i den Europeiske Union. Praha er lokalisert midt-vest i Tsjekkia. Landet ligger sentralt i Europa og grenser mot Tyskland, Polen, Slovakia og Østerrike.

I dag er Praha særlig kjent for sine vakre og imponerende bygninger, som representerer alle stilarter og herredømmer. Byen er oppdelt i forskjellige områder: Den gamle bydel (fra 1200-tallet), Den nye bydel (fra 1300-tallet) og Den jødiske Bydel. «Hradcany» har med sine katedraler og slottsomrpdet vært sete for konger, keisere og presidenter siden det 9.århundre. Byens gamle sentrum er i dag et fredet historisk område.
Noe som særlig slår en er alle tårn og spir som rager opp rundt om i hele byen. Byen kalles ofte «byen med de hundre spir». Det anslås å være mer enn 500 tårn og spir i Praha.

Byen har en av verdens best bevarte og varierte samlinger av arkitektur. Disse utgjør noen av byens mest populære turistmål og severdigheter. Historisk har Praha vært et av Europas viktigste kulturelle senter med mange konserthus, teatre, operahus, gallerier, musikklubber og nasjonalmuseer.

I tillegg til Karlsuniverisetet (Charles University) har byen sju andre universiteter og høyskoler. Det er også et stort norskt studentmiljø i Praha. Les mer om studentmiljøet på ANSA sine sider her.

Praha har også et moderne transport nettverk bestående av tre undergrunnslinjer, trikkelinjer og busslinjer. Den internasjonale flyplassen i Praha, Václav Havel Airport Prague, ligger kun 17 km fra sentrum med daglige avganger til Norge.

Fakta

  • Innbyggere: 1,3 millioner (2,6 millioner inkl. forsteder)

  • Areal: 496 km²

  • Språk: Tsjekkisk

  • Grunnlagt: 8. Århundre

  • Tidssone: Central European Time (samme som i Norge)

  • Klima: Årstidene i Praha forekommer i de samme månedene som vi er vandt med i Norge.  Juli (gj.snitt 18°C) utgjør den varmeste måneden og Januar (gj.snitt:-1°C) den kaldeste. Les mer om klimaet her.

  • Nettside: www.praha.eu

bottom of page