top of page
image.png

SKOLENS HISTORIE

Charles University, også kjent som University of Prague, er det eldste og største universitetet i den Tsjekkiske Republikk. Skolen ble grunnlagt i 1348 og er det første universitetet i Sentral- Europa. I dag består universitetet av 17 fakulteter som ligger i Praha, Hradec Králové og Pilsen.
 

I 1953 ble det medisinske fakultet i Praha delt inn i tre separate fakulteter: Fakultet for allmennmedisin, Fakultet for pediatri og Fakultet for hygiene. Fakultetet for pediatri ble omgjort til det nåværende andre medisinske fakultet. Fakultetet har siden 1989 fungert som et uavhengig fakultet. 

SECOND FACULTY OF MEDICINE

De tre medisinske fakultetene tilhører hvert sitt universitetssykehus i Praha. Det andre fakultetet tilhører sykehuset Motol University Hospital.  Sykehuset har stort sett alle avdelinger, med enkelte unntak og har Prahas største pediatri avdeling. 

Trykk her hvis du ønsker å lese med om fakultetets historie på skolens hjemmeside


 

Fakultetet er bygd rett ved siden av Motol University Hospital . Sykehuset og fakultetet er godt forankret i transportnettverket i byen. Fakultetet finner vi vest for Praha sentrum, ca en 15 minutters tur med undergrunnsbanen fra Wenzelsplassen og hovedgaten.   

bottom of page