top of page
Intervjubilde, kalina-min_edited.jpg

Hør fra Kalina...

Kalina Casadiego (20) går nå sitt tredje år på Charles University, Third faculty of Medicine. Les om Kalina sine opplevelser og erfaringer om hvordan det er å studere medisin på Charles University, Third Faculty of medicine og hvordan det er å være student i Praha. 
 

Hvordan er det å studere medisin på 3. fakultet?
 

Jeg trives veldig ved 3. fakultetet! Pensum er strukturert på en måte som gir studentene mulighet til å fordype seg i hvert fag mens de lærer det, i stedet for å besøke faget om igjen flere ganger med mindre fordypning per gang. Føler at denne strukturen gir meg mulighet til å undersøke og forstå faget bedre uten at jeg føler at jeg sløser tid på å utforske detaljer! Fakultetet er plassert litt utenfor sentrum (20min med offentlig transport) i det koselige nabolaget Praha 10. Her finner man mange gode lunsj muligheter, og i selve skolebygningen har du gode lese områder å velge mellom dersom du ikke vil lese hjemme! Det faktumet at man studerer utenfor sentrum separerer også business and pleasure, noe jeg synes er sunt for psyken!!

 

Hvordan er det å bo i en europeisk storby som Praha?
 

Praha er en by som aldri slutter å by på seg selv. Vil man gå tur i naturen eller slappe av på en takterasse et sted er det alltid mulighet til det. Med billige priser og et bredt utvalg av aktiviteter vil jeg si at å bo i Praha er det man gjør det til! Har man en god gjeng med venner er lett å leve godt i denne drømmen av en by. Utallige restauranter og kafeer, samt vakker arkitektur hjelper definitivt også;)

 

Hvordan er studentmiljøet i Praha?

Da jeg startet var jeg overrasket over hvor vennlige og hjelpsomme alle studentene var, selv på tvers av trinn og nasjonaliteter. Sannheten er at når man har så mange internasjonale studenter samlet vil miljøet automatisk bli mer åpent og gi mulighet for mange spennende vennskap. Studentene ved LF3 er en ambisiøs og inspirerende gjeng som vet hvordan å ha det gøy. Med organisasjoner som ANSA Praha/Tsjekkia og Trimed er det alltid morsomme arrangementer på gang. Her kan man bli kjent med nye mennesker og oppleve mye forskjellig! Et internasjonalt miljø slik du finner her vil også gi deg muligheten for å bli kjent med utallige kulturer og lære deg å se verden med et nytt perspektiv, noe jeg synes er utrolig verdifullt

 

Hvordan er undervisningen på Third Faculty of Medicine?

Som nevnt tidligere er jeg utrolig fornøyd med hvordan pensumet er satt opp. En slik struktur gir meg friheten til å utforske fagene/temaene dypere på egen hånd uten å føle at jeg har for knapt med tid! Lærerne kommer også ofte med relevante kliniske eksempler og interessante koblinger mellom forskjellige tema, noe som hjelper på forståelsen. I tillegg synes jeg det er kult at lærerne prioriterer studentenes mentale helse ved å minne oss på at det er lov/nødvendig å ta pauser fra studiet for å møte venner eller praktisere litt egenomsorg. Dette gjør dagene dine mer variert og vil i lengden øke din utholdenhet for studiet og hjelpe deg komme gjennom medisin studiet med psyken intakt;). Det er også lagt til rette for studenter som ønsker profesjonell hjelp med å takle stress i hverdagen (eller annet)!. Dette viser at LF3 tar vare på sine studenter, samt de-stigmatiserer profesjonell hjelp for mental helse (utrolig tøft!).


 

Hvorfor skal man velge Praha fremfor andre byer i Øst-Europa å studere medisin i?
 

Praha finner du i hjertet av Europa, det vil si at ingen ting er for langt unna. En rask helgetur til forskjellige storbyer (Vien, Berlin, Budapest etc.) er alltid en mulighet! Praha er også en av de best opprettholdte byene i Europa, noe man kan se i den vakre, historiske arkitekturen. Spesielt i sentrum finner man unike bygg og det føles virkelig som om man er i et eventyr! I byen har man også som sagt uendelig med muligheter for å finne på noe gøy. Noe Praha er spesielt kjent for er de mange flotte parkene man kan sitte og kose seg med venner i. Alt i alt vil jeg si Praha leverer med et koselig miljø og vakre omgivelser som er vanskelig å finne andre steder.

 

Hva liker du å bruke fritiden din på?
 

På fritiden min er jeg glad i å utforske Praha og teste ut forskjellige aktiviteter. Spesielt gøy hadde jeg det da vi testet paintball og turer til forskjellige innsjøer på sommeren er et must. Synes det er utrolig kult at man kan finne på så mye forskjellig i en og samme by! Å henge med venner er også en stor favoritt både om det er en rolig filmkveld eller en tur ut til et av Prahas mange utesteder!
 

Til slutt, hva er ditt beste tips for nye studenter som vil/skal studere medisin i Praha?
 

Vi har nok alle hørt ryktene om at medisinstudiet er noe av det vanskeligste man kan studere nå til dags, jeg synes det er kjipt når folk henger seg opp i slike påstander. Sannheten er at det kan bli litt tøft til tider, men medisinstudiet er ikke bare lange, søvnløse netter med kun nudler som fôr, medisinstudiet er det man gjør det til! Er man disiplinert og jobber jevnlig med materialet får man mer enn nok tid til å henge med venner, ta vare på sin egen helse og evt. utforske forskjellige hobbyer og aktiviteter i favoritt byen Praha. Det er også viktig å huske man alltid kan spørre om hjelp, du er ikke alene! Prøv ditt beste og husk å være snill mot deg selv:) Så klarer du deg nok helt fint.

bottom of page