top of page
Intervjubilde fra Synne, lf3-min.jpeg

Hør fra Synne... 

Synne Nordskog (22) fra Drammen går nå sitt tredje år på Charles University, Third faculty of Medicine. Les om Synne sine opplevelser og erfaringer om hvordan det er å studere medisin på Charles University, Third Faculty of medicine og hvordan det er å være student i Praha. 
 

Hvordan er det å studere medisin på 3. fakultet?
 

Å studere medisin på lf3 er hardt, men overkommelig! Det er et godt internasjonalt miljø der man ønsker at medstudentene skal bestå. Det gjør at man er flinke på å hjelpe hverandre når det blir tøft. I tillegg er 3 fakultet ganske nærme Vinohrady området som de fleste bor i, og kollektivtransporten er veldig bra!

 

Hvordan er det å bo i en europeisk storby som Praha?
 

Helt fantastisk. Det er en vakker, trygg og innholdsrik by. Mye å gjøre og se, så på fritiden er mulighetene uendelige. Det finnes noe for alle og enhver. Praha ble nylig kåret til verdens 7. beste by å bo i, og det med god grunn!

 

Hvordan er studentmiljøet i Praha?
 

Det er ett godt norsk og internasjonalt miljø på LF3. Studentene er flinke til å støtte og hjelpe hverandre, og man får alltid tips og triks av eldre studenter. Terskelen for å spørre om hjelp er veldig lav, både ang. studiet og andre ting.

 

Hvordan er undervisningen på Third Faculty of Medicine?
 

Lærerne er dyktige og hjelpsomme, de svarer på spørsmål under forelesninger og kan enkelt kontaktes via mail. Undervisningen varierer fra fag til fag, det samme gjelder lærerne. En finner fort ut av hva som passer best for seg. Man kan selv velge hvor mye man skal forholde seg til undervisningen, det er fullt mulig å lese mest på egenhånd hvis ønskelig.

 

Hvorfor skal man velge Praha fremfor andre byer i Øst-Europa å studere medisin i?
 

Praha ligger veldig sentralt i Europa. Universitetet er anerkjent og Praha er en super by å bo i. Det skjer noe hele tiden og det blir aldri kjedelig. Miljøet er litt annerledes enn andre byer ettersom det er færre norske studenter. Personlig syntes jeg det er veldig fint, da man blir godt kjent med de norske i tillegg til ett stort internasjonalt miljø.

 

Hva liker du å bruke fritiden din på?
 

På fritiden trener jeg og går mye på turer for å se enda mer av byen. Ettersom byen har ett enormt utvalg av gode restauranter spiser jeg også ofte ute (og ja det er så billig at man kan unne seg det ofte). På våren er parken med medstudenter en sikker vinner, og ikke minst beergarden! I tillegg er det alltid massevis av arrangementer tilgjengelig! 

 

Til slutt, hva er ditt beste tips for nye studenter som vil/skal studere medisin i Praha?
 

I starten er det mye som skjer sosialt, og det er lurt å være med på det meste for å bli kjent med nye mennesker og Praha. Og ikke vær redd for å spørre eldre studenter om tips! De vet som oftest best;)

bottom of page